Elisabet Vilella

Va néixer a Reus l’any 1963, hores abans que matessin a JF Kennedy. 

Després dels estudis a l’Escola Montsant, una de les primeres escoles actives a Reus, i de passar per l’Institut Gaudí va estudiar biologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Va tornar a Reus a fer el Doctorat en biomedicina i s’hi vaig quedar. Durant els estudis del doctorat va passar llargues temporades a Estats Units d’Amèrica i al nord de Suècia, fet que li va proporcionar una visió més àmplia de les diferents cultures, quan el món encara no estava tan globalitzat. 

Diu: 

“Soc investigadora en un país que creu poc en la recerca, però no ho canviaria per res. Mare d’un noi i dues noies, que són per mi, el millor que he fet en aquesta vida”. 

“Si he de triar una frase famosa em quedo amb el ‘Cogito, ergo sum’ de Descartes.

Júlia Vilafranca

Júlia Vilafranca

Soc una ‘reusenca de tota la vida’ de 27 anys dedicada al món de l’educació d’adults, tant aquí com arreu d’Europa a través de projectes Erasmus+.

Apassionada per les llengües i amb una estima especial per a l’anglès (no, no sé pas d’on l’he tret) em dedico a ensenyar-ne. L’educació en el lleure sempre ha tingut un paper molt important a la meva vida; potser per això la filosofia “d’aprendre fent” es reflecteix també a la meva vida professional. La vida estudiantil però, no l’he pas abandonat, doncs tot i ser el que ara en diuen ‘graduada’, sempre cal intentar arribar una mica més lluny.

Mari Jo Illarramendi

Mari Jo Illarramendi

Soc de Reus Reus, escrit així, dues vegades. I he dedicat el gruix de la meva vida a procurar per la formació dels meus alumnes a les escoles on he tingut la sort de treballar, impartint el meu mestratge i procurant per la formació de ciutadans feliços, lliures, compromesos i responsables. És, al cap i a la fi, el que vaig aprendre en la meva etapa d’alumna a les escoles Mowgli i Montsant, referents educatius a la ciutat.

Una tasca docent apassionant però alhora exigent. I que realitzo fent meva la màxima de Maria Montessori: “La primera tasca de l’educació és agitar la vida, però deixar-la lliure perquè es desenvolupi.”

Una màxima que també aplico en el dia a dia de la meva família nombrosa, convençuda de la necessitat, pels meus fills Artur, Eladi i Abel, d’ampliar les finestres des d’on observar un món ple d’oportunitats.

Ramon Masip

Ramon Masip

Fascinat per la fotografia, soc realitzador i productor audiovisual. Fa 25 anys vaig crear l’empresa Videoproduccions Mabs, i el 1998, junt amb altres companys, la societat Iniciatives de Televisió.

Actualment treballo en el documental “Les 7 vides d’Eduard Toda”.

Marc Guirro

Vaig néixer a Reus el segle passat, de petit era un d’aquests nens que desmunten qualsevol joguina per saber com i de què estava feta, i després la recomponia… o no. Continuo, anys després, encuriosit pel com i perquè funcionen les coses: a la bossa sempre hi porto un tornavís.

A temps complet soc pare del Macià i del Pep, i a temps parcial, fem el que podem. Inquiet per la tecnologia, vaig estudiar enginyeria tècnica i exerceixo d’enginyer en una empresa d’automatització i sistemes industrials.

Una de les coses que més m’agraden a la vida és veure la cara d’il·lusió dels meus dos fills quan surto de sota del Bou de Reus o de sota les faldilles del Gegant Carrasclet després de fer-los ballar.

Maria J Guilera

Maria J Guilera

Tot i ser de l’Alt Penedès, ja fa més de 10 anys que visc a Tarragona i em considero tarragonina d’adopció.

Llicenciada i doctorada en Administració i Direcció d’Empreses per la Facultat d’Economia de l’IQS, Universitat Ramon Llull. Professionalment em dedico a la gestió de la innovació i la transferència de la tecnologia i coneixement, un àmbit que em fascina.

En la meva dimensió personal soc mare de l’Ona que és el meu motor diari.

M’apassiona la formació, la docència i tot allò que suposi un nou repte.

Miquel Malet

Tinc 30 anys i tot i haver viscut la major part de la meva vida a Reus, he tingut la sort d’haver pogut viatjar força i obrir-me de mires. Vaig graduar-me en comunicació audiovisual i amb els anys he anat veient que el que em mou és comunicar i ensenyar. He treballat com a editor de vídeo durant uns quants anys i ara estic en plena transició cap a l’ensenyament i el coaching professional.

M’agrada ballar salsa, jugar a bàsquet i aprendre sobre el món mirant documentals.

Amadeu Bonet

De Reus de tota la vida. Soc parella de viatge de l’Angelica, pare de la Laia, el gran de 5 germans i doctor en química. Vaig viure 5 anys a Anglaterra al compàs de la Universitat de Bristol i la Universitat de Hull on vaig exercir de professor de química orgànica.

Actualment treballo de director tècnic en una start-up química dedicada als adhesius mèdics. Apassionat de la investigació, recerca i divulgació on he col·laborat en diferents àmbits per apropar la ciència a tothom. Orador i conferenciant, on he guanyat diferents premis en congressos internacionals de recerca.

Apassionat de l’educació, cultura popular i del bàsquet. Actualment inverteixo algunes hores fent un podcast. Gaudeixo invertint el temps amb la família i en veure créixer a la meva filla.

Marina Troyano

Vaig arribar al món i a Reus l’any 1995. Des d’aquell moment el meu interès per l’art, la creativitat i la comunicació m’han portat a estudiar disseny gràfic a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, periodisme a la Universitat Rovira i Virgili i a especialitzar-me amb el màster en Comunicació Estratègica. Ara estic endinsada en la meva tesi pel Doctorat en Antropologia i Comunicació, tasca que equilibro amb la meva feina en suport web i comunicació digital al Gabinet de Comunicació i Màrqueting de la URV.

Em considero una persona curiosa, creativa i molt inquieta, sempre a la recerca de noves metes i aprenentatges. Els meus interessos estan estretament lligats a la cultura, la igualtat, la sostenibilitat i al coneixement.

Em costa estar desocupada i m’engresco fàcilment, per això formo part de l’equip TEDxReus, he format part activament d’un col·lectiu feminista, coorganitzo un festival de música a l’Espluga de Francolí, intento aprendre a cosir i a vegades toco la bateria. Encara que no ho sembli, també gaudeixo força estirant-me al sofà acompanyada de la meva parella i els nostres dos gats.

Anna Martori

El meu nom és Anna Martori Toyas, nascuda a Reus el 1969 i mare de 2 filles.

Després de més de 30 anys treballant a la banca ara m estic adaptant a un nou estatus que consisteix a disfrutar de la vida: fer esport, cuidar la família, llegir, descobrir noves aficions… i el que sorgeixi.

Joana Díaz

Segons el INE pertanyo al 0,5‰ persones nomenades Joana a La Rioja, però ara he passat a ser part del 1,87 ‰ a Tarragona. Després d’haver viscut en vuit ciutats distintes, em considero una rodamons que no renuncia als seus arrels.

M’encanta viatjar, inclòs a través dels llibres, una de les meves passions junt a l’aprenentatge d’idiomes i la gastronomia. Encara que això últim és podria considerar defecte professional, soc una nutricionista i tecnòloga d’aliments que després del doctorat va canviar la recerca per la R+D industrial i per la gestió de projectes internacionals. La ciència encara m’acompanya, com va dir Marie Curie:
“Dans la vie, rien n’est à craindre, tout est à comprendre”
“Nothing in life is to be feared, it is only to be understood”

Núria Amigó

Llicenciada en Física i Doctora en bioenginyeria.

CEO i cofundadora de l’empresa biotecnològica Biosfer Teslab (2013), empresa focalitzada en el diagnòstic de les malalties cardiovasculars, i professora associada de bioestadística de la Universitat Rovira i Virgili.

Vocació innovadora, voluntat de transferència de coneixements de la recerca a la pràctica clínica. Amant de la ciència i de la música.

Equip col·laborador