Elisabet Vilella

Elisabet Vilella

Vaig néixer a Reus, vaig estudiar biologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i vaig tornar a Reus a fer el Doctorat en biomedicina i ja m’hi vaig quedar.

Durant els estudis del doctorat vaig passar llargues temporades a Estats Units d’Amèrica i al nord de Suècia, fet que m’ha proporcionat una visió més àmplia de les diferents cultures.

Sóc investigadora en un país que creu poc en la recerca, però no ho canviaria per res. Mare d’un noi i dues noies, que són per mi, el millor que he fet en aquesta vida.

Odio la frase “qui dia passa, any empeny” en el sentit de quedar-se amb la paràlisi abans que amb el moviment.

Júlia Vilafranca

Júlia Vilafranca

Sóc una ‘reusenca de tota la vida’ de 27 anys dedicada al món de l’educació d’adults, tant aquí com arreu d’Europa a través de projectes Erasmus+.

Apassionada per les llengües i amb una estima especial per a l’anglès (no, no sé pas d’on l’he tret) em dedico a ensenyar-ne. L’educació en el lleure sempre ha tingut un paper molt important a la meva vida; potser per això la filosofia “d’aprendre fent” es reflecteix també a la meva vida professional. La vida estudiantil però, no l’he pas abandonat, doncs tot i ser el que ara en diuen ‘graduada’, sempre cal intentar arribar una mica més lluny.

Mari Jo Illarramendi

Mari Jo Illarramendi

Sóc de Reus Reus, escrit així, dues vegades. I he dedicat el gruix de la meva vida a procurar per la formació dels meus alumnes a les escoles on he tingut la sort de treballar, impartint el meu mestratge i procurant per la formació de ciutadans feliços, lliures, compromesos i responsables. És, al cap i a la fi, el que vaig aprendre en la meva etapa d’alumna a les escoles Mowgli i Montsant, referents educatius a la ciutat.

Una tasca docent apassionant però alhora exigent. I que realitzo fent meva la màxima de Maria Montessori: “La primera tasca de l’educació és agitar la vida, però deixar-la lliure perquè es desenvolupi.”

Una màxima que també aplico en el dia a dia de la meva família nombrosa, convençuda de la necessitat, pels meus fills Artur, Eladi i Abel, d’ampliar les finestres des d’on observar un món ple d’oportunitats.

Ramon Masip

Ramon Masip

Fascinat per la fotografia, sóc realitzador i productor audiovisual. Fa 25 anys vaig crear l’empresa Videoproduccions Mabs, i el 1998, junt amb altres companys, la societat Iniciatives de Televisió.

Actualment treballo en el documental “Les 7 vides d’Eduard Toda”.

Marc Guirro

Marc Guirro

Vaig néixer a Reus fa 38 anys, i de petit era un d’aquests nens que desmuntava qualsevol joguina per saber com i de què estava feta, i després la recomponia… o no. Continuo, trenta anys després, encuriosit pel com i perquè funcionen les coses: a la bossa sempre hi porto un tornavís.

A temps complet sóc pare del Macià i del Pep, i a temps parcial, fem el que podem. Inquiet per la tecnologia, vaig estudiar enginyeria tècnica i exerceixo d’enginyer en una empresa d’automatització i sistemes industrials.

Una de les coses que més m’agraden a la vida és veure la cara d’il·lusió dels meus dos fills quan surto de sota del Bou de Reus o de sota les faldilles del Gegant Carrasclet després de fer-los ballar.

Maria J Guilera

Maria J Guilera

Tot i ser de l’Alt Penedès, ja fa més de 10 anys que visc a Tarragona.

Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses. Professionalment em dedico a la gestió de la innovació i a la comunicació, dos àmbits que m’apassionen.

Sóc mare i al meu temps lliure em dedico a la docència.

Equip col·laborador

Xavier Menduiña

Xavier Menduiña

Llicenciatari, organitzador i curator de TEDxReus i TEDxReusSalon, sóc de la collita del 72 d’Andorra la Vella i viscut fins que vaig començar a l’Universitat Autònoma de Barcelona. Sóc de la primera promoció d’Enginyeria Electrònica de la ETSE-UAB on vaig accedir després de llicenciar-me en Ciències Físiques i mentre feia el doctorat en Física de les Radiacions.

He treballat en diverses empreses i sectors, sempre fent temes relacionats amb la definició d’estratègies de creixement o canvi i posant en funcionament nous serveis que, un cop funcionen, s’integren en la dinàmica de les organitzacions. Fa uns anys vaig co-fundar mint’s mind, on ens descrivim com “fem que les coses passin”.

Fundador i organitzador del #trinxat que mensualment, des del novembre del 2010, convida ponents per tal que ens expliquin la seva experiència personal tot sopant. Tot i tenir l’origen a Reus, ja s’organitzen #trinxats de forma estable a Girona i a Barcelona.
Durant l’any, coordino l’equip que organitza TEDxREus i TEDxReusSalon de forma totalment altruista.

Feliç guanyador de dos premis “Enganxen” del Món de Reus l’any 2012 i el 2013.

Lluís Pallejà

Lluís Pallejà

Soc de Reus. tinc 46 anys. Soc pare, parella i el més gran de quatre germans. Vaig néixer en plena generació X i vaig fer de mal estudiant de disseny gràfic i programació a l’inici de la generació Y . Tinc estudis de màrqueting digital i comerç electrònic. Empresari, tot i que en aquests moments he decidit canviar de vida, i des de fa molts anys participo i m’implico socialment en diferents actuacions tant des de l’ associacionisme com des de la participació, especialment en l’ àmbit educatiu, cultural i del coneixement .

Visc Reus en un sentit ple: hi treballo i hi menjo, dormo, acompanyo les meves filles a l’escola i a l’institut, hi compro… i col·laboro amb el seu teixit social: hi faig castells, promoc l’ associacionisme i teixeixo xarxes i relacions entre els veïns… I gaudeixo fent-ho.

Em trobareu allà on es valora la meva aportació i procuro i promoc el mateix a les persones en les que puc influenciar.

M’excita el poder dels petits detalls, aquells que provoquen conseqüències banals, i fan que les coses passin d’excel·lents a excepcional.

Oscar Manrique

Oscar Manrique

Diplomat en ciències empresarials. Nascut a Reus i vivint a Tarragona, tot i que prefereixo dir que visc a Els Monnars. Em vaig criar entre Salou i Reus, entre fogons, plats i taules dels dos restaurants dels meus pares. Encara la gent em recorda pel carrer que els canelons que feia el meu pare mai els podran oblidar.

Sempre inquiet he realitzat tot tipus d’esports, i en els últims anys senderisme, alpinisme o barranquisme han estat els protagonistes. Al meu blog podeu veure algunes de les meves aventures. He practicat teatre i m’he atrevit amb un musical. He realitzat diversos curtmetratges. He guanyat diversos concursos de dibuix i còmic, i ara canalitzo la creativitat a l’agència de comunicació i publicitat que dirigeixo des de 2001 a Reus. En ella he fet el salt dels mitjans tradicionals de la publicitat als mitjans on-line, entrant de ple a l’absorvent món digital. Des de 2006 edito l’Enoguia de Tarragona, una guia enoturística per conèixer el nostre territori a través dels seus vins i els seus cellers.

Núria Estrada

Núria Estrada

Us diré un secret: sóc la tarragonina infiltrada a l’equip del TEDxReus. M’apassionen els viatges, les aventures i tot allò que es fa a l’aire lliure. Si em voleu trobar, no em busqueu a casa.

Em fascinen les llengües estrangeres i com t’obren les portes a conèixer millor cultures i persones diferents. Entenc la vida com una successió de reptes on els majors èxits venen dels vincles que estableixes amb les altres persones. Potser per això em dedico professionalment (i personalment) a la psicologia.

Xavier Fähndrich

Xavier Fähndrich

Català amb passaport suís. Tot i tenir vocació d’historiador, arqueòleg i gastrònom, vaig acabar estudiant periodisme i després ciències polítiques. Sóc consultor d’estratègia i de comunicació i professor d’oratòria política. Faig de coordinador de l’Àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Valls.