Tag

quemouelmón

Joan Carreras

Per | Ponents, TEDxReus2015 | Sense comentaris

janquim204x357 Joan Carreras va néixer el 1962 a Barcelona. Professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna (URL) i Escriptor. Amb les seves últimes novel·les ha guanyat els premis Sant Jordi i Ciutat de Barcelona. Ha treballat a diversos mitjans de comunicació, entre els quals TV3, on va impulsar l’informatiu infantil Info-K. A les xarxes és conegut com @janquim. Destacar les seves darreres noveles Carretera secundària – ProaCafè Barcelona – Proa i Àguila Negra – Proa.

“…/….”

Eduard Vallory

Per | Ponents, TEDxReus2015 | Sense comentaris

vallory

Eduard Vallory va néixer a Barcelona el 1971. Doctor en Ciències Polítiques i Socials (UPF), màster en Ciències Socials (University of Chicago), llicenciat en Filosofia (UB) i en Periodisme (UPF) i diplomat en Alta Direcció d’Empreses (IESE). És analista social i expert en gestió del canvi, centrat en la millora de l’educació. Actualment és president del Centre UNESCO de Catalunya i membre del Patronat del Barcelona Institute of Science and Technology. Ha estat director de la Barcelona Graduate School of Economics, Visiting Scholar de la New York University, Research Fellow de la University of Cambridge i cap del Gabinet del Conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat. Antic responsable de l’escoltisme català, ha publicat Educar en la política: Dotze raons per a la participació en la vida pública – Edt. Pòrtica i World Scouting: Educating for Global Citizenship (Palgrave MacMillan). Ha estat columnista dels diaris Avui i Expansión.

“No havia estat mai tan urgent replantejar el propòsit de l’educació i l’organització de l’aprenentatge”


Blog/Web   http://eduardvallory.blogspot.com.es

Twitter        https://twitter.com/unescocat

Bruno Kaufmann

Per | Ponents, TEDxReus2015 | Sense comentaris

kaufmann

Bruno Kaufmann va néixer a Suïssa el 1965. Té estudis de Ciència Política, Història Europea Oriental i Llengües Nòrdiques. Va realitzar els estudis de postgraduació a l’universitat de Gothenburg en Desenvolupament de Conflictes; i de doctorat a les universitats de Cambridge i Hawai en Democràcia Transnacional i Global. Després d’un temps treballant amb la ONG “Berne declaration” va esdevenir el coordinador d’una xarxa de ciutadana europea per la preparació d’una “constitució transnacional amb drets democràtics”. Deu anys més tard, va ser nomenat el primer director del “Initiative & Referendum Institute Europe”.
Bruno és molt actiu a nivell internacional com co-fundador i co-president del “Global Forum on Modern Direct Democracy”. També és l’editor en cap de la iniciativa people2power.info.

“Si volem ciutadans genuïnament transnacionals i actius, hem d’invertir molt en la creació de serveis públics que informin, orientin, fomentin i donin suport als individus i als grups per fer sentir la seva veu”

 


Blog/Web   https://www.democracy-international.org

 

Daniel Innerarity

Per | Ponents, TEDxReus2015 | Sense comentaris

innerarityDaniel Innenarity és catedràtic de filosofia política i social, investigador Ikerbasque a la Universitat del País Basc i director de l’Institut de Governança Democràtica. Ha estat professor convidat en diverses universitats europees i americanes, recentment a la Universitat de la Sorbona (Paris I) i en el Robert Schuman Centre for Advanced Studies de l’Institut Europeu de Florència i a la London School of Economics and Political Science. Actualment és Director d’Estudis Associat de la Maison des Sciences de l’Homme, a Paris. Ha estat membre del Consell d’Universitats, a proposta del Senat espanyol, pertany a l’Acadèmia de la Llatinitat i a l’Acadèmia Europea de Ciències i Arts, amb seu a Salzburg.

Entre els seus darrer llibres cal destacar Ètica de l’hospitalitat – Edt. Península, La transformació de la política – Edt. Península, La societat invisible – Edt. Espasa, El nou espai públic – Edt. Espasa,El futur i els seus enemics – Edt. Paidós, La humanitat amenaçada: governar els riscos globals amb Javier Solana – Edt. Paidós i La democràcia del coneixement – Edt. Paidós. La major part dels seus llibres han estat traduïts al Francès, Anglès, Portuguès i Italià.

Entre altres premis ha estat guardonat amb el Premi d’Humanitats, Arts, Cultura i Ciències Socials de Eusko Ikaskuntza; el Premi Príncep de Viana de la Cultura 2013, el Premi d’assaig Miguel de Unamuno, el Premi Nacional de Literatura en la modalitat d’Assaig, el Premi Espasa d’Assaig

La revista francesa Le Nouvel Observateur el va incloure l’any 2005 en una llista dels 25 grans pensadors del món.

“Un mundo de todos y de nadie es un mundo que ha de ser pensado y gobernado con unas categorías diferentes de las del Estado-nación”


Twitter        https://twitter.com/globernanceigd

 

Martín Azúa

Per | Ponents, TEDxReus2015 | Sense comentaris

azua

Martín Azúa es un dissenyador basc que treballa a Barcelona des de l’any 1994. Compagina la seva activitat professional com dissenyador d’objectes i espais per importants empreses amb un treball més especulatiu. Pertany a una categoria de dissenyadors que considera els mètodes experimentals com part fonamental del procés de disseny. Entre els seus projectes més coneguts està la “Casa Básica” que des del 2007 forma part de la col·lecció permanent del MOMA de New York, les medalles dels campionats del món de Natació Barcelona 2003, i el disseny de l’Exposició SED per la Expo de Zaragoza 2008. El projecte “Especies en evoluació” per Roca va ser guardonat amb un premi FAD d’arquitectura efímera 2008. Està particularment interessat en la incorporació dels processos naturals a la vida cotidiana i la utilització de recursos artesanals per salvaguardar la diversitat cultural i tecnològica.

Entre altres premis ha estat guardonat amb el Premio Ciutat de Barcelona 2000, Premi FAD d’Arquitectura / Efímers 2008, Premi Design Plus 2009, Premi Interiorismo Plus 2009, Premi AD millor dissenyador 2010 i el Premi Delta de Plata 2007 i 2011.

“En el ámbito de las ideas no hay fronteras entre las disciplinas, la información se mueve en un estrato compartido donde no existen jerarquías ni limitaciones”


Blog/Web   http://www.martinazua.com