Tag

ponent

Joan Carreras

Per | Ponents, TEDxReus2015 | Sense comentaris

janquim204x357 Joan Carreras va néixer el 1962 a Barcelona. Professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna (URL) i Escriptor. Amb les seves últimes novel·les ha guanyat els premis Sant Jordi i Ciutat de Barcelona. Ha treballat a diversos mitjans de comunicació, entre els quals TV3, on va impulsar l’informatiu infantil Info-K. A les xarxes és conegut com @janquim. Destacar les seves darreres noveles Carretera secundària – ProaCafè Barcelona – Proa i Àguila Negra – Proa.

“…/….”

Bruno Kaufmann

Per | Ponents, TEDxReus2015 | Sense comentaris

kaufmann

Bruno Kaufmann va néixer a Suïssa el 1965. Té estudis de Ciència Política, Història Europea Oriental i Llengües Nòrdiques. Va realitzar els estudis de postgraduació a l’universitat de Gothenburg en Desenvolupament de Conflictes; i de doctorat a les universitats de Cambridge i Hawai en Democràcia Transnacional i Global. Després d’un temps treballant amb la ONG “Berne declaration” va esdevenir el coordinador d’una xarxa de ciutadana europea per la preparació d’una “constitució transnacional amb drets democràtics”. Deu anys més tard, va ser nomenat el primer director del “Initiative & Referendum Institute Europe”.
Bruno és molt actiu a nivell internacional com co-fundador i co-president del “Global Forum on Modern Direct Democracy”. També és l’editor en cap de la iniciativa people2power.info.

“Si volem ciutadans genuïnament transnacionals i actius, hem d’invertir molt en la creació de serveis públics que informin, orientin, fomentin i donin suport als individus i als grups per fer sentir la seva veu”

 


Blog/Web   https://www.democracy-international.org

 

Daniel Innerarity

Per | Ponents, TEDxReus2015 | Sense comentaris

innerarityDaniel Innenarity és catedràtic de filosofia política i social, investigador Ikerbasque a la Universitat del País Basc i director de l’Institut de Governança Democràtica. Ha estat professor convidat en diverses universitats europees i americanes, recentment a la Universitat de la Sorbona (Paris I) i en el Robert Schuman Centre for Advanced Studies de l’Institut Europeu de Florència i a la London School of Economics and Political Science. Actualment és Director d’Estudis Associat de la Maison des Sciences de l’Homme, a Paris. Ha estat membre del Consell d’Universitats, a proposta del Senat espanyol, pertany a l’Acadèmia de la Llatinitat i a l’Acadèmia Europea de Ciències i Arts, amb seu a Salzburg.

Entre els seus darrer llibres cal destacar Ètica de l’hospitalitat – Edt. Península, La transformació de la política – Edt. Península, La societat invisible – Edt. Espasa, El nou espai públic – Edt. Espasa,El futur i els seus enemics – Edt. Paidós, La humanitat amenaçada: governar els riscos globals amb Javier Solana – Edt. Paidós i La democràcia del coneixement – Edt. Paidós. La major part dels seus llibres han estat traduïts al Francès, Anglès, Portuguès i Italià.

Entre altres premis ha estat guardonat amb el Premi d’Humanitats, Arts, Cultura i Ciències Socials de Eusko Ikaskuntza; el Premi Príncep de Viana de la Cultura 2013, el Premi d’assaig Miguel de Unamuno, el Premi Nacional de Literatura en la modalitat d’Assaig, el Premi Espasa d’Assaig

La revista francesa Le Nouvel Observateur el va incloure l’any 2005 en una llista dels 25 grans pensadors del món.

“Un mundo de todos y de nadie es un mundo que ha de ser pensado y gobernado con unas categorías diferentes de las del Estado-nación”


Twitter        https://twitter.com/globernanceigd

 

Martín Azúa

Per | Ponents, TEDxReus2015 | Sense comentaris

azua

Martín Azúa es un dissenyador basc que treballa a Barcelona des de l’any 1994. Compagina la seva activitat professional com dissenyador d’objectes i espais per importants empreses amb un treball més especulatiu. Pertany a una categoria de dissenyadors que considera els mètodes experimentals com part fonamental del procés de disseny. Entre els seus projectes més coneguts està la “Casa Básica” que des del 2007 forma part de la col·lecció permanent del MOMA de New York, les medalles dels campionats del món de Natació Barcelona 2003, i el disseny de l’Exposició SED per la Expo de Zaragoza 2008. El projecte “Especies en evoluació” per Roca va ser guardonat amb un premi FAD d’arquitectura efímera 2008. Està particularment interessat en la incorporació dels processos naturals a la vida cotidiana i la utilització de recursos artesanals per salvaguardar la diversitat cultural i tecnològica.

Entre altres premis ha estat guardonat amb el Premio Ciutat de Barcelona 2000, Premi FAD d’Arquitectura / Efímers 2008, Premi Design Plus 2009, Premi Interiorismo Plus 2009, Premi AD millor dissenyador 2010 i el Premi Delta de Plata 2007 i 2011.

“En el ámbito de las ideas no hay fronteras entre las disciplinas, la información se mueve en un estrato compartido donde no existen jerarquías ni limitaciones”


Blog/Web   http://www.martinazua.com  

 

Mònica Terribas

Per | Ponents, TEDxReus2015 | Sense comentaris

terribasMònica Terribas va néixer a Barcelona el 1968. És periodista, llicenciada per la Universitat Autònoma de Barcelona, i doctora en Filosofia per la Universitat d’Stirling (Escòcia).

Ha treballat en diversos mitjans amb programes de gran èxit com per exemple La nit al dia, un programa d’anàlisi informativa que es va mantenir a la graella de TV3 entre el 2002 i el 2008. Precisament aquest any va ser nomenada directora de TV3, càrrec que va ocupar fins l’abril de 2012. A l’estiu del mateix any s’incorpora al diari Ara com a consellera delegada i editora, fins que el setembre de 2013 es posa al capdavant dels Matins de Catalunya Ràdio.

Mònica ha estat guardonada amb diverses distincions per la seva tasca professional, Ha rebut el Premi Nacional de Periodisme (2003), el Premi de l’Associació Espanyola de Professionals de Ràdio i Televisió (2003), el Premi Zapping al millor programa informatiu i el Premi Zapping a la millor conductora d’informatius (2004), el Premi de Comunicació Universitat Ramon Llull (2004), el Premi 1924 de Comunicació Audiovisual, concedit per Ràdio Associació de Catalunya(2004), el Premi Òmnium Cultural al millor programa de televisió (2005), el Premi Ciutat de Barcelona de televisió (2006), el Premi Quim Regàs de Periodisme (2009) i el Memorial Francesc Macià (2012) entre d’altres.

“És veritat que l’abast que pren una notícia quan ho passes per un mitjà potent és important…. quan el periodisme deixa de competir entre si i s’estableixen dinàmiques de col·laboració, quan s’aborden de forma coordinada temes sensibles tant des de mitjans de masses com des d’altres mitjans amb més capacitat d’incidir a les xarxes, quan ens complementem grans i petits, públics i alternatius… és quan les coses es poden transformar. Quan competim a veure qui pot més que l’altre no millorem com a societat”


Twitter        https://twitter.com/maticatradio

Facebook      https://ca-es.facebook.com/elmatidecatalunyaradio