Darrera de TEDxReus hi ha un petit equip de vuit persones que volem col·laborar en la creació de bones sinergies entre entusiastes de la innovació, la proactivitat i els bons projectes.

L’equip de TEDxReus som:

Xavier Menduiña

Xavier Menduiña

Vaig estudiar ciències físiques i enginyeria superior en electrònica a la UAB… però ja ho he superat. En aquesta mateixa universitat vaig participar a principis dels 90 en un dels primers serveis BBS de l’estat. El meu principal interès professional és la gestió del canvi en les empreses i la definició de models i dinàmica de sistemes empresarials. Sóc un defensor a mort del dret a l’error i convençut que les úniques persones que poden millorar alguna cosa són les que les coneixen… i que, a més, es mullen per canviar-les. Co-fundador i organitzador del #trinxat de Reus.

Ernest Benach Pascual

Ernest Benach i Pascual

Nascut a Reus fa 53 anys. Després d’una bona colla d’anys dedicat a la política amb responsabilitats ben diverses, des de l’Ajuntament de Reus fins al Parlament de Catalunya, institució que vaig presidir 7 anys, he decidit tal i com resa la publicitat d’una important casa de mobles, redecorar la meva vida. A partir d’aquí agafo dos camins paral·lels. Per un cantó el reciclatge personal, estudiar, formar-me… I per l’altra l’emprenedoria, amb la cerca de noves aventures professionals. Durant molts anys em vaig moure en l’àmbit de l’associacionisme, fent castells, educant adolescents i infants en l’escoltisme. Ara em continuo movent, i m’interessa més que mai fer coses, organitzar coses en positiu, demostrant que aquesta societat i aquest país tenen un futur excepcional, si s’ho creuen. El problema és que fins ara no s’ho creien, però per sort, i com diu la cançó, els temps estan canviant. He escrit un llibre, Política 2.0, que era un intent d’apropar la política a la gent i al mateix temps fer una immersió en el món 2.0. La immersió encara dura. També he publicat amb el Dr. Miquel Pueyo l’assaig “Mort certa, hora incerta”, que va guanyar el premi d’assaig Josep Vallverdú

Bernadette Farriol

Bernadette Farriol

Vaig voler fer de mestra i vaig acabar fent fotos. Vaig voler fer de fotògrafa i vaig acabar creant continguts per al web. Vaig voler fer de botiguera digital i ara faig de botiguera digital amb el sentit més ampli del terme: professionalment faig gestió de la comunicació digital en organitzacions, conec el món del comerç electrònic des de dins i visc compromesa amb la difusió d’Internet i les noves tecnologies com a elements de millora social. De la docència espero conservar una bona capacitat pedagògica. De la fotografia una mirada lúcida i un pel poètica. Al 2004 vaig crear Fesomia, una empresa de desenvolupament web i comunicació digital, que actualment encara dirigeixo. La meva tasca es centra cada dia més en el comerç electrònic, sobretot per a la venda internacional. Sempre que puc recupero el meu vestit de mestra per fer tallers i sessions de formació per a difondre bones pràctiques en comunicació digital. Sé que un dia tornaré a portar la càmera amb mi a tot arreu.

Xavi Plana

Xavier Plana i Virgili

Mogut per un instint de curiositat innata, a mig camí del buscador professional i de l’aventurer amateur, reparteixo la major part del meu temps entre la criança de dos fills i la feina com a consultor organitzacional. En ambdós casos mirant de construir marcs relacionals de confiança que ens permetin, a uns i altres, esdevenir la millor versió possible de nosaltres mateixos. Convençut entusiasta de les infinites potencialitats de l’ésser humà com a individu, i al mateix temps defensor tenaç de la seva dimensió social, sóc dels que penso que el millor que pot passar-nos a la vida és compartir-la amb altres persones que ens desvetllin i ens ajudin assumir el repte de viure-la en primera persona, això és a exercir la nostra capacitat per escollir lliurement allò que volem ser, sense cap altre límit que la pròpia voluntat. Vinculat a la terra que m’ha vist néixer i compromès amb el seu destí col·lectiu. Apassionat per la feina que em permet créixer i aportar una espurna d’esperança a empreses i organitzacions.

Mercè Altès

Mercè Altès

Vaig créixer envoltada de l’olor i l’escalfor d’un forn de pa d’aquells d’abans, a Riudecols, el meu poble. Els primers anys de la meva vida laboral els vaig dedicar a aquest negoci familiar en combinació amb els meus estudis. Una nova etapa laboral la vaig dedicar al món de la formació dins de l’àmbit empresarial i posteriorment vaig passar del món de la formació al de l’educació. Actualment treballo en l’àmbit de l’educació dels més petits. Em fascina la manca de prejudicis que tenen els infants i la seva capacitat d’aprenentatge i adaptació i molt especialment la seva capacitat d’il·lusionar-se per tot allò que els envolta.

LLuís Pallejà

Lluís Pallejà

Sóc el que el temps va fent de mi, tot i haver nascut ben be al mig de la generació X he fet de mal estudiant mentre s’originava la generació Y fent disseny gràfic i programació. Tot mentre em dedico amb cos, anima i ment a rellevar el meu pare a l’empresa familiar fet que em porta a complementar l’experiència amb estudis d’administració i direcció d’empresa. Com a cap d’una organització em motiva poder demostrar que totes i cada una de les persones tenen un valor a descobrir, i que si no hi ha qui hi pari atenció es perd.

Mentre encara vaig descobrint les meves inquietuds, molt ben acompanyat em faig pare, fet nuclear del meu jo actual. Provocat pel GeeK que porto dins, i en l’intent de saltar a l’altre banda de la fissura digital en la que el meu naixement em va deixar, darrerament he iniciat els estudis de màrqueting digital i comerç electrònic a l’EAE-UB. Per l’ànsia de coneixement i les ganes d’acompanyar les generacions que em succeeixen, ja siguin ni-ni, perdudes, digitals o d’immigrants, inicio els estudis d’antropologia a la UOC. Em trobareu en tot allò en el que es valora la meva aportació i procuro i promoc el mateix a les persones en les que puc influenciar.

M’excita el poder dels petits detalls, aquells que tot i la seva mida, provoquen conseqüències banals, i fan que les coses passin d’excel·lents a excepcional.

Montse Cartañà

Montse Cartañà

Vaig néixer a Montblanc, treballo a Tarragona i visc a Reus. La curiositat em va fer estudiar periodisme i des de l’inici de la carrera sempre he estat treballant en mitjans de comunicació, passant per tots els formats i feines possibles. Vaig començar a Montblanc, al setmanari El Pati l’any 1992, quan encara no havia iniciat les classes a la universitat. A partir d’allí vaig continuar fent la corresponsalia de l’Alt Camp i la Conca de Barberà per Catalunya Ràdio –el mitjà que més m’agrada-, després vaig seguir fent notícies per una productora de Tarragona que treballava per TV3 i vaig continuar als informatius de Més TV. Al cap  d’un temps, vaig anar a parar a l’edició d’El Punt de les comarques de Tarragona, on m’encarregava de la secció de Societat. Des de fa poc més tres anys treballo a la Universitat Rovira i Virgili on  faig tasques de comunicació. M’agrada formar-me contínuament i afrontar nous reptes i,  en aquests moments,  estic fent els primers passos per introduir-me en el món de la comunicació científica. Apassionant, però gens senzill.

Montse Torrents

Montse Torrents

De dilluns a divendres em dedico a les xarxes socials i a la gestió acadèmica de postgraus.

De petita, la meva mare em va ensenyar costura i punt de creu i no m’agradava gens, sempre li feia bunyols creient que així deixaria d’insistir (cosa que no va passar). Coses de la vida, ara sempre trobo una estona per fer ganxet, cosir o començar amb la mitja (el dark side que en diem les Ganxetes).

La fotografia em serveix per transmetre sensacions i moments.

M’agrada el valor del petits detalls.

Pep Baiges

Josep Baiges

Periodista, he desenvolupat tota la meva activitat professional a Reus, concretament a Ràdio Reus SER i Canal Reus TV. Escric, amb menys o més regularitat, en diversos mitjans locals i sóc autor del bloc El Món de Reus, guanyador d’un dels premis Bloc Catalunya 2012 atorgat per l’Associació STIC.cat. He publicat el llibre de crònica política “Els 100 dies que van canviar el Món de Reus”.  Actualment sóc el Director de Comunicació de la Cambra de Comerç de Reus.

Ganxetes del Pòrtia

Ganxetes del Pòrtia

Doncs les Ganxetes del Pòrtia som un grup de joves que ens uneix una activitat en comú, el ganxet. Ens reunim setmanalment des de 2007; durant les trobades teixim projectes personals (amigurumis, bufandes, colls, mantes…). També hem fet diverses accions al carrer. L’última “guerrilla” ha estat per Sant Jordi, quan vam elaborar un gran drac de ganxet i un centenar de roses que vam posar a la plaça del Pintor Fortuny.