Núria Salán

Núria Salán

Núria Salán és nascuda a Barcelona el 1963. Professora a la UPC, des de 1992,  i Sotsdirectora de Promoció Institucional i Estudiantat a l’ESEIAAT-Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa. Presideix la Societat Catalana de Tecnologia (Societat filial de l’Institut d’Estudis Catalans). Ha publicat més de 120 treballs en revistes i actes de congressos, diversos llibres de text i ha traduït recentment al castellà un dels llibres més coneguts i utilitzats arreu de l’àmbit de l’enginyeria de materials.

És llicenciada en CC. Químiques-Especialitat Metal·lúrgia i Doctora en Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica. Desenvolupa una part de la seva recerca en l’àmbit dels Materials al CIEFMA (Centre d’Integritat Estructural i Fiabilitat dels Materials) i com a responsable del grup de Recerca COMPOLAB (Laboratori de Materials Compostos Avançats).

Paral·lelament, dedica una part de la seva activitat investigadora a l’àmbit de la Igualtat d’Oportunitats a l’Enginyeria, com a Coordinadora Acadèmica Programa de Gènere UPC (2011-2015) i també a l’àmbit de la Innovació docent i Metodologies d’Aprenentatge a l’Enginyeria com a Coordinadora Acadèmica del Projecte RIMA (2008-2015). L’any 2017 ha estat distingida amb el Premi Mujer y Tecnología, atorgat per la Fundació Orange a una dona que promogui l’apropament de la tecnologia a l’estudiantat femení.

La seva intervenció en el TEDxReus2017 parlarà sobre la invisibilització que han sofert històricament les dones en ciència i tecnologia.