Carlos Olalla

Carlos Olalla

Carlos Olalla és actor i escriptor. Ha participat en un centenar de sèries de televisió (Acacias 38, El tiempo entre costuras, Hospital central, Cuéntame, etc.) i en una vintena de pel·lícules (Lasa eta Zabala, B, ¿la verdad no cambia nada?, REC 2, etc.) i diversos muntatges teatrals d’autors com T. Williams, J.P.Sartre, T.Bernhard, B.Brecht, etc.

Des de fa 9 anys fa tallers solidaris de teatre per a persones  en risc d’exclusió social (Fundación Recal, Caídos del Cielo, Parroquia de San Carlos Borromeo y Cañada Real). Es codirector de 16KM, el «Festival Internacional de Cine de Cañada Real» (primera edició 2016) pel qual ha rebut el «Premi Especial de la Unión de Actores» el 2017 i el «Premi González Sinde de la Academia de Cine; i del FESCIMED «Festival Internacional de Cine por la Memoria Democrática», orientat als joves, que celebrarà la seva primera edició al novembre del 2017.

Ha publicat tres novel·les La sabiduría del silencio, La taberna de los sueños i Tempo, dos llibres de poesia Hijos del viento i El aroma de la luna i un d’assaig Carmen Amaya: el mar me enseñó a bailar i col·labora escrivint articles d’opinió en diversos mitjans.

La seva intervenció en el TEDxReus2017 intentarà respondre la següent pregunta: «Quin és el paper de l’artista en el món d’avui? En el món de la interpretació, les possibilitats de fer alguna cosa més enllà d’entretenir, les alternatives d’ajudar a qui ho necessita, de convidar a reflexionar, d’ajudar a canviar tot això, són enormes ».