Darrera de TEDxReus hi ha un petit equip de deu persones que volem col·laborar en la creació de bones sinergies entre entusiastes de la innovació, la proactivitat i els bons projectes.

L’equip de TEDxReus som:

Xavier Menduiña

Xavier Menduiña

Vaig estudiar ciències físiques i enginyeria superior en electrònica a la UAB… però ja ho he superat. A principis dels 90 vaig participar en un dels primers serveis BBS de l’estat. Professionalment m’interessa la gestió del canvi  i la definició de models i dinàmica de sistemes empresarials. Sóc un gran defensor del dret a l’error, crec que per  millorar alguna cosa cal abans conèixer-la a fons i implicar-s’hi a fons.  Sóc co-fundador i organitzador del #trinxat de Reus.

Ernest Benach Pascual

Ernest Benach i Pascual

Nascut a Reus fa 53 anys. Després d’una bona colla d’anys dedicat a la política amb responsabilitats ben diverses, des de l’Ajuntament de Reus fins al Parlament de Catalunya, institució que vaig presidir 7 anys, he decidit tal i com resa la publicitat d’una important casa de mobles, redecorar la meva vida. A partir d’aquí agafo dos camins paral·lels. Per un cantó el reciclatge personal, estudiar, formar-me… I per l’altra l’emprenedoria, amb la cerca de noves aventures professionals. Durant molts anys em vaig moure en l’àmbit de l’associacionisme, fent castells, educant adolescents i infants en l’escoltisme. Ara em continuo movent, i m’interessa més que mai fer coses, organitzar coses en positiu, demostrant que aquesta societat i aquest país tenen un futur excepcional, si s’ho creuen. El problema és que fins ara no s’ho creien, però per sort, i com diu la cançó, els temps estan canviant. He escrit un llibre, Política 2.0, que era un intent d’apropar la política a la gent i al mateix temps fer una immersió en el món 2.0. La immersió encara dura. També he publicat amb el Dr. Miquel Pueyo l’assaig “Mort certa, hora incerta”, que va guanyar el premi d’assaig Josep Vallverdú

Bernadette Farriol

Bernadette Farriol

Vaig fer de mestra en programes d’ocupació i formació d’adults, i m’agradava. Vaig estudiar fotografia i comunicació audiovisual i m’agradava. Ara treballo en la gestió integral del comerç en línia, sobretot enfocat a la venda de productes de base agrícola, i encara m’agrada més. Crec que és imprescindible col·laborar i treballar en equip, fonamental viure els entorns digitals amb serenor, seny i entusiasme.

Encara em poso algun cop el vestit de mestra per fer tallers i sessions de formació per a difondre bones pràctiques en comunicació digital. Sé que un dia tornaré a fer fotos.

Xavi Plana

Xavier Plana i Virgili

Mogut per un instint de curiositat innata, a mig camí del buscador professional i de l’aventurer amateur, reparteixo la major part del meu temps entre la criança de dos fills i la feina com a consultor organitzacional. En ambdós casos mirant de construir marcs relacionals de confiança que ens permetin, a uns i altres, esdevenir la millor versió possible de nosaltres mateixos. Convençut entusiasta de les infinites potencialitats de l’ésser humà com a individu, i al mateix temps defensor tenaç de la seva dimensió social, sóc dels que penso que el millor que pot passar-nos a la vida és compartir-la amb altres persones que ens desvetllin i ens ajudin assumir el repte de viure-la en primera persona, això és a exercir la nostra capacitat per escollir lliurement allò que volem ser, sense cap altre límit que la pròpia voluntat. Vinculat a la terra que m’ha vist néixer i compromès amb el seu destí col·lectiu. Apassionat per la feina que em permet créixer i aportar una espurna d’esperança a empreses i organitzacions.

Mercè Altès

Mercè Altès

Vaig créixer envoltada de l’olor i l’escalfor d’un forn de pa d’aquells d’abans, a Riudecols, el meu poble. Els primers anys de la meva vida laboral els vaig dedicar a aquest negoci familiar en combinació amb els meus estudis. Una nova etapa laboral la vaig dedicar al món de la formació dins de l’àmbit empresarial i posteriorment vaig passar del món de la formació al de l’educació. Actualment treballo en l’àmbit de l’educació dels més petits. Em fascina la manca de prejudicis que tenen els infants i la seva capacitat d’aprenentatge i adaptació i molt especialment la seva capacitat d’il·lusionar-se per tot allò que els envolta.

LLuís Pallejà

Lluís Pallejà

Sóc el que el temps va fent de mi. Vaig néixer en plena generació X i vaig fer de mal estudiant de disseny gràfic i programació a l’inici de la generació Y . Em dedico en cos, ànima i ment a seguir el treball del meu pare a l’empresa familiar, és així com acabo complementant experiència amb estudis d’administració i direcció d’empresa. Com a cap d’una organització m’agrada demostrar que cada una de les persones tenen un valor a descobrir, i que cal parar-hi atenció per no perdre’l.

Encara vaig descobrint les noves inquietuds, molt ben acompanyat em faig pare, fet nuclear del meu jo actual. Provocat pel GeeK que porto dins, darrerament he iniciat els estudis de màrqueting digital i comerç electrònic a l’EAE-UB. Per l’ànsia de coneixement i d’acompanyar les generacions que em succeeixen, -ni-nis, perdudes, digitals o d’immigrants- inicio els estudis d’antropologia a la UOC. Em trobareu allà on es valora la meva aportació i procuro i promoc el mateix a les persones en les que puc influenciar.

M’excita el poder dels petits detalls, aquells que provoquen conseqüències banals, i fan que les coses passin d’excel·lents a excepcional.

Montse Cartañà

Montse Cartañà

Vaig néixer a Montblanc, treballo a Tarragona i visc a Reus. La curiositat em va fer estudiar periodisme i des de l’inici de la carrera sempre he estat treballant en mitjans de comunicació, passant per tots els formats i feines possibles. Vaig començar a Montblanc, al setmanari El Pati l’any 1992, quan encara no havia iniciat les classes a la universitat. A partir d’allí vaig continuar fent la corresponsalia de l’Alt Camp i la Conca de Barberà per Catalunya Ràdio –el mitjà que més m’agrada-, després vaig seguir fent notícies per una productora de Tarragona que treballava per TV3 i vaig continuar als informatius de Més TV. Al cap  d’un temps, vaig anar a parar a l’edició d’El Punt de les comarques de Tarragona, on m’encarregava de la secció de Societat. Des de fa poc més tres anys treballo a la Universitat Rovira i Virgili on  faig tasques de comunicació. M’agrada formar-me contínuament i afrontar nous reptes i,  en aquests moments,  estic fent els primers passos per introduir-me en el món de la comunicació científica. Apassionant, però gens senzill.

Montse Torrents

Montse Torrents

De dilluns a divendres em dedico a les xarxes socials i a la gestió acadèmica de postgraus.

De petita, la meva mare em va ensenyar costura i punt de creu i no m’agradava gens, sempre li feia bunyols creient que així deixaria d’insistir (cosa que no va passar). Coses de la vida, ara sempre trobo una estona per fer ganxet, cosir o començar amb la mitja (el dark side que en diem les Ganxetes).

La fotografia em serveix per transmetre sensacions i moments.

M’agrada el valor del petits detalls.

Marc Guirro

Vaig néixer a Reus fa 38 anys, i de petit era un d’aquests nens que desmuntava qualsevol joguina per saber com i de què estava feta, i després la recomponia… o no. Continuo, trenta anys després, encuriosit pel com i perquè funcionen les coses: a la bossa sempre hi porto un tornavís. A temps complet sóc pare del Macià i del Pep, i a temps parcial, fem el que podem. Inquiet per la tecnologia, vaig estudiar enginyeria tècnica i exerceixo d’enginyer en una empresa d’automatització i sistemes industrials.

Una de les coses que més m’agraden a la vida és veure la cara d’il·lusió dels meus dos fills quan surto de sota del Bou de Reus o de sota les faldilles del Gegant Carrasclet després de fer-los ballar.

M’agrada el valor del petits detalls.

Xavier Fähndrich

Català amb passaport suís. Tot i tenir vocació d’historiador, arqueòleg i gastrònom, vaig acabar estudiant periodisme i després ciències polítiques. Sóc consultor d’estratègia i de comunicació i professor d’oratòria política. Faig de coordinador de l’Àrea de Promoció de la Cuitat de l’Ajuntament de Valls

Ramon Masip

Fascinat per la fotografia, sóc realitzador i productor audiovisual. Fa 25 anys vaig crear l’empresa Videoproduccions Mabs, i el 1998, junt amb altres companys, la societat Inicitavies de Televisió. Actualment treballo en el documental “Les 7 vides d’Edurad Toda”